De Hartenboom Peizegem-Merchtem

ASTRID VERMEIREN


Astrid heeft ruim 20 jaar ervaring in therapeutisch begeleidings- en ondersteuningswerk. Ze is erkend klinisch psycholoog (sinds 1999) en als oprichter ook de coördinator van De Hartenboom.


Astrid Vermeiren (°1976) studeerde als licentiaat (Master) Klinische Psychologie af aan de Universiteit Gent in 1999. Aanvullend heeft ze een 4-jarige opleiding Contextuele Psychotherapie bij Leren Over Leven volmaakt, aangevuld met het werken met duplopoppen (Marleen Dieckman en Els Ydo), en werd ook een jaaropleiding Creatieve Therapie bij Balans in Gent in 2012 met succes voltooid.


Het continue bijstuderen resulteerde in opleidingen Slaapstoornissen (2016 Educatieve Academie Berchem) en ACT ofwel Acceptance and Commitment Therapy die een mix van acceptatievaardigheden en gedragsveranderingen oppakken (2017, ACT Academie - Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën).


Astrid is naast moeder van 3 jongvolwassenen, actief als Klinisch Psychologe en coördinator binnen haar privépraktijk de Hartenboom. Als coördinator neemt ze de dagelijkse praktische organisatie van de groepspraktijk op zich. Voor aanmeldingen en vragen is ze dagelijks van maandag tot vrijdag tussen 8:30 en 9:30 telefonisch bereikbaar. De rest van de dag is ze hoofdzakelijk met consultaties bezig, waarbij voornamelijk gewerkt wordt rond emotionele moeilijkheden, depressie, angst, stress en burn-out. Daarnaast kan je met rouw en verlies, levensvragen, laag zelfbeeld en uitdagingen rond zelfvertrouwen bij haar terecht. Dit zowel voor volwassenen, jongvolwassenen en jongeren. Met de allerjongsten wordt voornamelijk gewerkt rond creatieve therapie. Daarnaast kunnen ouders ook voor opvoedingsondersteuning bij haar terecht.


Astrid heeft ruim 20 jaar ervaring in therapeutisch begeleidings- en ondersteuningswerk onder andere binnen de Bijzondere Jeugdzorg (begeleiding van kwetsbare gezinnen) en Gezondheidszorg (algemeen ziekenhuis - bijna 10 jaar klinisch psycholoog op dienst oncologie en palliatieve zorg), en was ze als stichtend lid van de VZW "A touch of Rose", psychosociaal oncologisch welzijnscentrum voor patiënten en hun familie om de strijd tegen de ziekte ten volle aan te gaan of zo goed mogelijk verder te leven, verantwoordelijk voor de sessies rond beeldende therapie waarbij ze meermaals in de pers verscheen.


Astrid is als erkend klinisch psycholoog (geregistreerd met het erkenningsnummer 762104797 en visumnummer 263921) ook aangesloten bij de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP). 


Astrid is ook erkend door het RIZIV om een aantal geconventioneerde uren ELP (EersteLijnsPsycholoog) voor zowel jongeren & kinderen (via Yuneco - GG-JeugdNET Vlaams-Brabant) en volwassenen (SaVHA - GGZ-netwerk Halle-Vilvoorde-Brussel) aan te bieden. In dit stelsel is de eerst consultatie gratis en is er enkel remgeld te betalen in de groepspraktijk.


Meer info op Psychewijzer.

MAAK EEN AFSPRAAK

In de pers

PsycholoogAstrid-KrantenArtikel (2)
PsycholoogAstrid-KrantenArtikel (3)
PsycholoogAstrid-KrantenArtikel (1)
PsycholoogAstrid-CreatieveTherapie (4)
PsycholoogAstrid-CreatieveTherapie (5)
PsycholoogAstrid-CreatieveTherapie (6)
PsycholoogAstrid-CreatieveTherapie (7)
PsycholoogAstrid-CreatieveTherapie (2)
PsycholoogAstrid-CreatieveTherapie (3)
PsycholoogAstrid-CreatieveTherapie (1)