De Hartenboom Peizegem-Merchtem

ILSE VAN CAMPENHOUT


Ilse Van Campenhout is een erkend klinisch psycholoog (2009) die instaat voor de psychische ondersteuning en begeleiding van kinderen en adolescenten


Ilse Van Campenhout (°1986) studeerde in 2009 af als master in de klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Na deze studies ging ze aan de slag binnen de jeugdhulpverlening. Een eerste werkervaring deed ze op binnen een dienst Crisishulp aan Huis, waar ze kortdurende begeleidingen bood aan gezinnen die geconfronteerd werden met een crisissituatie.


In 2012 maakte ze de overstap naar het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Brussel, waar ze tot op heden nog steeds werkzaam is. Hier werkt ze zowel met kinderen, jongeren als hun ouders om de veiligheid binnen het gezin in te schatten, zo nodig het geweld te stoppen en toe te werken naar herstel. In dit werk deed ze veel ervaring op o.a. het vlak van motivationele gespreksvoering, belevingsonderzoek bij kinderen en het systemisch denken. Ze richtte mee de chatbox Nupraatikerover.be op. Een chatbox waar jongeren die vragen hebben over of slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing en/of seksueel geweld anoniem en op hun tempo terecht kunnen.


Ilse volgde verschillende kortdurende opleidingen en besloot in 2022 te starten met een postgraduaat cliëntgerichte en experiëntiële psychotherapie voor kinderen en jongeren. Een therapierichting waar echtheid, empathie en aanvaarding belangrijke grondhoudingen van de therapeut zijn. Ilse gelooft sterk in het groeipotentieel van de mens. Wanneer deze groei en interne processen vastlopen, gaat ze graag samen met cliënten op weg om tot verandering te komen.  

Ilse zal in de praktijk kinderen en jongeren begeleiden en dit op maandagen. Met de jongsten gaat ze via spel en creatieve methodieken aan de slag.

Ze is erkend klinisch psycholoog (geregistreerd met erkenningsnummer 862111211 en visumnummer 283207) en aangesloten bij de Vlaamse Vereniging van Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling (VVCEPC).

MAAK EEN AFSPRAAK